Otroška soba zažari kot nova

Otroška soba je poseben kraj za vsakega izmed nas. Je naša prva odskočna deska v spoznavanje sveta, ki nam obenem nudi tudi varnost in ljubezen doma. Otroška soba ima ogromen vpliv na otroka, kako se razvija in raste. Zato bi morali starši vedno nuditi varnost in zabavo v dizajnu otroške sobe.

 

Več kreativnosti, več otroške zabave

Otroške-sobe

Če prenavljamo otroško sobo, je prvi korak k uresničenju najvišjega potenciala naših zmožnosti, če pogledamo skozi oči otroka. Njihov način je veliko bolj enostaven, mi pa se lahko tako skoraj vsakega dela lotimo z večjim veseljem. Preprosto lahko pričnemo kar z izbiro stenskega vzorca, ki denimo predstavlja naravo, otrokovo najljubšo risanko ali najljubšega junaka. Izbira je pravzaprav neskončna.

Otroška soba

Potem se lahko odločimo za stenske nalepke ali narišemo slike skupaj z otrokom ali pa najamemo nekoga, ki bo to naredil bolj profesionalno. Barva je odločilnega pomena in to neodvisno na naš stil, ki je lahko sicer v življenju bolj moderen, tradicionalen ali kaj drugega.

Lahko pa se tudi poskusite postaviti v vlogo otroka ali se vrniti v obdobje svojega otroštva in se povprašati, kaj bi si želeli mi, če bi bili na mestu otroka in bi bila otroška soba naša. Seveda je to težko, vendar lahko dobimo prve ideje – naprimer skrivni tunel pod posteljo in podobno. Da ne bo v tunelu temno, lahko na spodnji rob postelje postavite trak z LED lučkami, ki mu bodo nežno svetile, ko bo šel v svoj kotiček. Skrbite, da bo imel spodaj vedno čisto in ne bo jedel prahu in že se bo igral in skrival.

Naša prva soba, ki je pogled v svet

Vse to pa seveda ni tako enostavno, saj smo vse prevečkrat omejeni na dveh ključnih področjih in sicer finančnem in prostorskem. Tudi če imamo dovolj sredstev, da bi otroku privoščili kak luksuz, ga včasih nimamo kam postaviti v praksi. Ni pa nam potrebno skrbeti okoli cene domišljije, kajti ta je povsem brezplačna!

Postelje za otroke in posteljnina

Otroške postelje lahko opremimo z raznimi izdelki, kot so posteljnina, dekorativni vzglavniki in drugi tekstilije. Podjetje Parvos-Bount vam ponuja posteljnino ter druge tekstilne izdelke za posteljnino v tkanini iz 100% bombaža. Imajo možnost naročila posteljnine po meri ter z vašimi fotografijami, ki se odtisnejo na posteljnino ali druge izdelke.

  • Tkanina iz 100% bombaža
  • Izdelava velikosti po meri
  • Unikaten potisk z vašo fotografijo

WWW.BOUNT.SI

Če je nimate dovolj, je na spletu, video kanalih, kot je denimo Youtube ali v različnih knjigah in revijah, ki govorijo o notranjem opremljanju, predstavljenih zares veliko različnih možnosti, lastnih pogledov in idej. Nenazadnje si lahko omislite tudi notranjega opremljevalca ali oblikovalca, najamete nekoga, ki bo znal otroško sobo lepo porisati in jo narediti veliko bolj zabavno, kot je sedaj.

Domišljija in varnost pohištva

Zares veliko želja je mogoče uresničiti, vendar je potrebno vedno presoditi, kaj je še varno tudi za vašega otroka in kaj bi lahko bilo nevarno. Moderni so denimo pogradi, pa se pogosto pozabi na višje ograje ali celo kakšno drugačno zaščito. Tudi poličke nad posteljo so zelo praktične, a se otrok lahko med nemirnim spancem močno udari z glavo v njih. A kljub pastem si velja zapomniti, da je vse mogoče.

Piši briši nalepke. Samolepilna folija se lahko lepi na steno in na vse ravne površine. Folija ne pušča sledi in je zasnovana po sistemu piši briši. Hitro in enostavno nameščanje. Preberi več …