Stenske nalepke namenjene tako otrokom kot odraslim

Odstranljive stenske etikete so postale pomemben okras naših sten. Trendi nakazujejo širšo rabo teh dekorativnih elementov. Najdemo jih tudi v podjetjih, zasebnih klinikah in apartmajih. Veliko jih uporabljajo v vrtcih in osnovnih šolah.

Priljubljenost stenskega okrasja se razvija. V večji meri tudi zaradi tega, ker s svojimi estetskimi motivi dosegajo želene občutke. Spodbujajo občutke navdahnjenosti, miru, veselja in radosti. Izbire je veliko, zato je velika verjetnost, da najdemo za nas najbolj pozitiven motiv. Priljubljenost dekorativnih etiket pa raste tudi zato, ker so stroškovno učinkovite in enostavne za uporabo. Stene ohranjajo čiste. Odstranjevanje ne povzroča poškodb. Piši briši nalepke pa so idealne za vse starše otrok, kateri so v tisti fazi razvoja, kjer stene postanejo odlično orodje za izražanje kreativnosti.

Ali jih lahko nalepimo samo na stene?

Poimenujemo jih stenske etikete, saj morajo vendar imeti neko ime. A to še ne pomeni, da jih lahko nalepimo samo na gole stene. Lahko jih enostavno pritrdimo bolj ali manj na vsako gladko površino. Lahko jih pritrdimo na vrata v spalnici, na ogledala, strani knjižnih polic in tako naprej.

Videz teh površin se bo v trenutku spremenil. Zato stenskim etiketam pravimo tudi dekorativne etikete. Z njimi ustvarjamo dramatične spremembe v nekem prostoru. Na primer v otroški sobi lahko nalepimo več sončnic, ki si sledijo po velikosti. Nalepimo pa jih čez celotno steno. Le predstavljajmo si, kako je ta sprememba ustvarila povsem drugačno sobo. V otroških sobah so odlična izbira tako imenovane piši briši nalepke. Od ostalih se razlikujejo v tem, da je na njihovo površino moč pisati. Otroci bodo nanje pa tudi risali in ustvarjali nove zamisli. Največkrat nanje pišejo in rišejo s kredami.

Dejaven in učinkovit stenski dekor

Na mnogih dekorativnih elementih se sčasoma začne nabirati prah. Postavimo ali obesimo jih na določeno mesto in nanje pozabimo. Ko jih le v nekem kotu zagledamo, pomislimo koliko denarja smo brezglavo potrošili za to nevidno dekoracijo. Z odstranljivimi stenskimi etiketami pa ne moremo zgrešiti. Že v osnovi si izberemo takšne motive, ki poosebljajo naše želje, osebnost in cilje za prihodnost. Velika izbira motivov nam omogoča, da etikete povsem prilagodimo svojemu okusu in željam. Četudi bi se jih po določenem času naveličali, jih lahko na zelo enostaven način zamenjamo. Pri tem ne bomo porabili veliko denarja.

Pleskanje sobe ali zamenjava dekorativnega okrasja?

Veliko ljudi se barv v nekem prostoru kaj hitro naveliča. Zato se po določenem času odločijo, da bodo prostore obogatili in spremenili z drugačnimi barvami. Tako najamejo pleskarje, da bi opravili delo. Takšne storitve pa seveda niso poceni. Če se pleskanja sten lotijo sami, jim bo takšno zamudno opravilo vzelo veliko dragocenega časa. Cenovno dostopnejša izbira bi bila, da bi na stene nalepili različne motive. Lepljenje pa jim ne bi vzelo veliko časa. Stenske etikete, ne glede na velikost in motiv, so cenovno ugodne in zato primerne za vsak žep.

Pristno navdušenje otrok nad stenskimi risbami

Otroci ne vedo, da so stenske risbe v resnici le nalepljene etikete s slikami na prednji strani. A vendar so v njihovih očeh poslikave na steni več kot sijajne. Navdušeni so nad barvami in motivi. Še posebej takrat, kadar se z motivom poistovetijo. Najsi bo to žirafa, princeska ali češnjevo drevo. Otrokova domišljija je brezmejna. Nove risbe v otroški sobi bodo dobile najmanj enega oboževalca. In ta se jih ne bo kar tako naveličal. Otroci gledajo isto risanko tudi po tri krat na teden in se je nikoli ne naveličajo. Vse dialoge in dogajanja poznajo že vnaprej. V otroško sobo lahko nalepimo tudi piši briši nalepke. Tudi te imajo različne motive, vendar so v sredini črne, zato da lahko otrok nanje piše in riše. Za to uporablja kredo.

Kdaj nalepke piši briši postanejo pomembne tudi staršem?

Staršem tovrstne dekorativne nalepke predstavljajo odlično rešitev za zaščito sten v stanovanju. Otroci so namreč  zelo kreativna bitja in zato vedno iščejo priložnosti za izražanje kreativnosti. Manjši otroci se v te namene poslužujejo tudi sten v stanovanju. Tovrstno početje pa staršem povzroča veliko preglavic. Stene morajo najprej temeljito očistiti, odvisno ali je otrok uporabljal navadne barvice, flomastre ali kaj drugega. Nato pa morajo stene ponovno pobarvati. Precej zamudno delo, katerega se starši lahko rešijo z uporabo etiket v otroški sobi. Nanje bo otrok z veseljem risal.