Kreativni brainstorming na vrečah za sedenje

Start-up okolja so ponavadi precej sproščena, saj vključujejo veliko kreativnih posameznikov in tudi tehnoloških frikov, pri katerih se klasične pisarne ne obnesejo najbolje. Mize in stoli ter tipična pisarna niso zanje, saj nenazadnje niso »popredalčkani« računovodje, temveč individualisti, ki so, kar priznajmo, nekoliko uporniški individualisti. Da bi delovali kot tim, se morajo pri delu vsi dobro počutiti, to pa zahteva opremo, ki je sproščena.vreča za sedenje

Kako z opremo poskrbeti za kreativno delovno vzdušje?

V naših pisarnah so oblikovalci in mojstri programiranja. Nekateri sedijo na stolih, drugi skoraj na foteljih, ena punca na aerobni žogi. Ko pride kdo v naše prostore, je običajno presenečen in reče, da smo skoraj vrtec za odrasle, saj imamo tudi ročni nogomet, kuhinjico z avtomatom za sladoled, na tleh nekaj blazin za jogo … Najbolj posebno pa je naše področje za sestanke. Nimamo sejne sobe, temveč prostor,v katerem so živahne barve, na tleh pa pisane vreče za sedenje.
Ko smo pričeli z delom, smo imeli zofo, a se je hitro izkazalo, da bi vsakdo želel svoj prostor, kamor se lahko vrže in da vse štiri od sebe, zato smo se solastniki dogovorili, da poskrbimo za velike vreče za sedenje, ki so videti kot velika okrogla gnezda, in na katerih lahko ali sediš ali ležiš. Ker uporabljamo računalniške tablice, ni s tem nobenih težav, in med sestanki se lahko vsakdo »zvira« po svoje ter je tako v udobnem položaju, da se mu porajajo zanimive zamisli. Edino kavo je tako težko zraven srkati, čeprav so nekateri našli rešitev tudi za to – lončke z mehkimi zavitimi slamicami, iz katerih lahko piješ tudi v najbolj nenavadnih položajih.

Vreče za sedenje prepričajo celo poslovne partnerje

res je, tudi poslovne partnerje pospremimo kar do vreč za sedenje. Tisti, ki pridejo v obleki in kravati se najprej malo začudeni, a hitro ugotovijo, da jim vreče za sedenje pravzaprav kar ustrezajo, sej so sestanki na njih veliko bolj sproščeni. Nenazadnje kreativnost ni pomembna le za naš brainstorming, ko se domišljamo novih idej, temveč tudi pri sklepanju poslov – in ljudje so resnično bolj prilagodljivi, če sedijo udobno in v optimističnem prostoru, zato so tudi dogovori precej boljši.