V salon pohištva ne gremo na izlet

Zamenjajte pohištvo vsaj sem ter tja.
Ste se končno odločili, da boste zamenjali pohištvo? Odlična ideja za popestritev prostora ali pridobitev novih delovnih površin ter omar za shranjevanje. Morda pa si želite kaj bolj umirjenega, z nekaj več praznine, nekaj več policami za okraske, morda kakšno moderno izdelano kuhinjo, v visokem sijaju ali pa povsem minimalistično spalnico, namesto povsem nabasane, kot ste jo imeli do sedaj. Kakorkoli ste že odločili, je zagotovo pravilno, ampak šele če se boste odpravili v salon pohištva, boste verjetno dobili dobre nasvete.salon pohištva

Odločite se kdo vam bo naredil načrt

Prva težava s katero se soočimo je ta, da imamo pogosto veliko želja, pa premalo prostora. No, morda še večkrat premalo denarja. Ampak najhuje pa je, če imamo denar in prostor, pa nimamo nobene ideje! No, pri tem vam lahko pomaga kak prijatelj, ki ima polno dobrih idej ali pa nekdo, ki se profesionalno ali vsaj pol profesionalno ukvarja z notranjo opremo. Ampak od njega ne boste dobili cenika, niti tipa kljukic, ki so primerne za novo pohištvo. Vse to boste dobili šele, ko boste vstopili v salon pohištva in vam bodo naredili pravi načrt. A vendarle vam bo pa morda notranji oblikovalec vseeno pomagal narediti vsaj prvi in zelo pomemben korak – to pa pomeni natančno izmeriti prostor.

Soba je premajhna, načrt pa preslab

Čeprav se to zdi silno enostavno in se večini ne zdi omembe vredno, pa nepredstavljivo visok odstotek obiskovalcev zaide v salon pohištva, prične hiteti s tem kaj bi imeli in kako so si zamislili, a s seboj nimajo prav nobene izmere. Četudi jo imajo, ta izgleda nekako takole: soba 3 krat 4 metre. Tri metre po širini in štiri po dolžini? Sliši se kot spalnica, kajne? Za kuhinjo je preširoko, za predsobo prav tako, za kopalnico preveliko in za dnevno sobo premalo. Jaz sicer ne delam v salonu pohištva, a takoj razumem za kaj gre. Nekdo ni opravil domače naloge!

Z dobrim načrtom v salon pohištva

Vi pa jo morate. Pazite na robove, na police oken, za koliko centimetrov odstopajo navzven od roba okna ali pa na stropno svetilko, kjer vam še sije svetloba od okna ali kje so postavljena stikala in vtičnice, da jih ne založite z omarami, ki jih bo moral mizar rezati z žago, še preden jih bo sploh prvič postavil. Napravite si vrhunsko skico in upoštevajte vse detajle. Ne razmišljajte, da če je v enem kotu sobe strop visok toliko, da je enaka višina tudi v drugem kotu. Poznam primere, ko so bila odstopanja ravno pravšnja, da v sobo ni šla omara. Da ne govorim o situaciji, ko je bila spalnica kar 20 centimetrov nižja od dnevne sobe. Seveda so izmerili samo od tal do stropa v dnevni sobi in mislili, da je situacija enaka povsod v stanovanju.
Ko imate v rokah načrt se odpravite v salon pohištva, kjer vam bodo znali napraviti natančen in profesionalen načrt, povedali vam bodo za ceno in se hkrati z vami dogovorili tudi za dostavo in montažo.

regali za dnevno sobo lahko hitro popestrimo prostor. Več o tem pa v članku.