Reflektorji LED za zunanjo in notranjo uporabo

led reflektor

Ni je čez dobro osvetlitev.
Kvalitetna osvetlitev prostora danes ne pomeni, da si v prostor obesite velikanski lestenec, prižgete vse žarnice in mislite, da ste postali center sveta. Seveda drži, da so lahko nekateri prostori prav čudovito obliki s svetlobo in z velikanskimi lestenci dobesedno zažarijo, seveda pa mora imeti nekdo res dober občutek za opremljanje takšnega prostora, da bo z lestencem znal polepšati dnevno sobo, veliko sprejemnico ali stopnišče v hiši.
Tisti, ki tega občutka nimajo, pa ponavadi kupijo predimenzionirane lestence in prostor napolnijo do te mere, da je vse skupaj povsem neokusno ali »kičasto«. Na več ali manj vseh lestencih lahko uporabljate tudi novejše LED žarnice, ki privarčujejo veliko električne energije in tako ni več takšen problem, če gori 10 žarnic naenkrat, saj vse skupaj porabijo približno toliko elektrike, kot prej ena sama. Prepričani smo lahko, da bo ravno nizka poraba za veliko prižganih žarnih lahko tudi eden izmed razlogov, zakaj se bodo lestenci nekoč spet vrnili v modo oziroma se pravzaprav počasi že vračajo.

Reflektorji LED imajo drug namen

reflektor-led

Led reflektor ima funkcionalno vrednost gotovo takšno, kot lestenci ali druge vrste luči – namen je osvetlitev, vendar pa v različnih pogojih pridejo različnih tipi seveda tudi povsem drugače do izraza. Reflektorji LED niso specifični samo zato, ker uporabljajo novejšo vrsto žarnic, torej LED tehnologijo. V primerjavi z drugimi vrstami luči, prinašajo manj prostorsko razporejeno in bolj v snop usmerjeno svetlobo. Namen reflektorja LED je v tem, da vam natančno osvetli samo določen del prostora ali zunanji del, denimo pročelje neke stavbe, spomenika, fontane, kulturnega objekta, cerkve, muzeja in podobno. Če ni objekta, ki ga osvetljuje, pa je to lahko prostor pred objektom, kot je parkirišče ali pa vhod v garažo. Kolikokrat denimo pripeljemo pozno zvečer domov pred hišo, pa ni luči. Samo en senzor in reflektor LED pa bo zadeva rešena takoj. Preprosto bo senzor zaznal, da ste se pripeljali, luč se bo samodejno prižgala in že boste lahko povsem varno zapeljali pred hišo ali celo v garažo, pri dovolj močni svetlobi pa boste tudi brez težav in v miru odklenili vrata.

Tudi za osvetlitev športnih igrišč

Reflektorji LED pridejo prav tudi v poslovnih prostorih, saj z močno svetlobo lahko obsijejo celotno delavnico, skladišče ali zunanji prostor, ki se lahko uporablja za recimo natovarjanje. Ob dobrih svetlobi je mogoče delati tudi v nočni izmeni, s čimer se lahko dobički podjetja povečajo. Prav tako so reflektorji LED uporabni za osvetlitev igrišč, kjer se ljudje radi zabavajo tudi ob večernih urah v pozni jeseni ali morda ob topli zimi. Ponekod tako pod reflektorji LED igrajo nogomet ali tenis tudi do naslednjega dne.