Opremimo svojo sobo z regali

Regali za dnevno sobo po navadi rešijo večino težav, kot je vprašanje “kam naj odložim stvar, saj nimam prostora?” Obenem pa popestrijo izgled naše dnevne sobe in dodajno funkcionalnost, ki ga brez regala ne bi imeli. Medtem ko obstaja skoraj nešteto različnih opcij za postavitev regalov so v resnici postavljeni v eno izmed sledečih kategorij: vgradni, samostojni, viseči, kotni, lebdeči in fiksirani.

Veliko opcij

Morda najbolj preprosta izbira, fiksirane police so dobra rešitev, če nam primanjkuje prostora v sobi za stvari. Seveda moramo imeti za to dovolj prostora v stanovanju. Police so lahko lesene, plastične ali kovinske.

Z samostojnimi regali za dnevno sobo lahko hitro popestrimo prostor in ne potrebujemo nikakršne posebne namestitve. Taka rešitev je primerna, če želimo hitro dodati nekoliko topline prostoru, nočemo se pa preveč ukvarjati z izgledom. Seveda moramo imeti dovolj prostora v svoji dnevni sobi, saj ne želimo, da nas ovira pri premikanju.

Kombinirani regali

Bolj celovita rešitev so vgradni regali za dnevno sobo. Vgradimo jih direktno v odprtino v steno in so po navadi kombinirani. Tako imamo lahko prostor za televizor, DVD predvajalnik, konzolo in knjige vse v enem. To je odlična rešitev za manjše prostore ali, če želimo imeti komplet, ki se popolnoma ujema. Pomembno je, da si izberemo primerno barvo, ki bo dobro delovala z preostalim ohišjem.

Lebdeči dnevni regali za sobo so najboljša izbira, saj so prijetni na pogled, ker se ne opazi nosilcev. Izgledajo, kot da lebdijo na steni in so primerni za vizualni prikaz raznih stvari. Tako imamo gor lahko knjige, vaze ali druge stvari, ki izgledajo zanimivo in privlačno na pogled.

Če smo v stiski s prostorom

Za stisko s prostorom nam kotni regali za dnevno sobo lahko priskočijo na pomoč. Ker jih postavimo v kot dnevne sobe si lahko prihranimo veliko prostora, saj izkoristimo prostor na nedostopnih mestih. Taka opcija je najboljša, če nimamo dovolj prostora za gibanje in potrebujemo bolj optimizirano rešitev, ki izgleda dobro. Poznamo vgradne kotne regale, kot tudi samostoječe.

Regali za dnevne sobe, ki visijo v naši dnevni sobi na vidnih nosilcih so mišljeni za bolj težke stvari. Velikokrat jih najdemo v pisarnah ali skladiščih in jih lahko z malo kreativnega preurejanja lahko uporabimo tudi v našem domu.

Umivalnik za kopalnico je zagotovo eden najpomembnejših elementov prostora, v katerem skrbimo za osebno nego in higieno. Preberi več …