Ideje za stilsko dekoriranje doma z ogledali

Ogledalo, kot funkcionalen in estetski dodatek za dom, lahko popestri domače zidove v različnih prostorih in s svojimi različnimi slogi dopolnjuje ostale pohištvene elemente in dekorativne okraske v domu. Stil zrcala lahko izberemo tudi na podlagi različnih okvirjev v materialih kovine in plastike. Za prestižen videz pa lahko izberemo pozlačene okvirje. Na voljo so tudi stenska zrcala s policami ter kopalniška zrcala, ki imajo vgrajene luči na obeh straneh. 

Ogledalo Elegance

Dekorativna stenska zrcala z okvirji ali brez njih pa lahko namestimo tudi v predsobe. Tako s temi dodatki za dom polepšamo preddverje, ki predstavlja uvod v preostalo stilsko zasnovo stanovanja z dekorjem in pohištvom. Zato lahko zrcala namestimo nad komode, na prazne stene ali pa so zrcala del garderobnega pohištva z omarico za čevlje. 

Preberite si še naslednji članek: Namestitev profesionalnega sistema za zalivanje travnika ali vrta

Namakalni sistem nam vrt dobesedno predstavi v povsem drugi luči. Avtomatiziran namakalni sistem privarčuje mnogo našega časa in vode ter nam ohranja videz in vitalnost vrta. 

Zlata pravila za dekoriranje doma z zrcali 

Veliko in široko ogledalo lahko uporabimo tudi v manjšem prostoru, saj zrcala ustvarjajo iluzijo globine in prostora v odsevu. Tako lahko ustvarimo vtis, da je majhna soba videti večja. Zrcala je najbolje namestiti na osrednjo točko v prostoru, okoli njih pa lahko dodamo različne okrasne elemente ali pa stenske luči.

Ostala zlata pravila za dekoriranje doma z zrcali pa vključujejo: 

  • Uporabimo takšna zrcala z okvirji, ki se v stilu, barvah in materialih ujemajo s preostalim slogom v domu, pohištvom in drugimi elementi. Tako so zrcala lahko moderna, tradicionalna, robustna, klasična in starinska oziroma vintage. 
  • Zrcala je potrebno pravilno obesiti na steno, zato da bodo v ravni liniji. Pri tem lahko uporabimo stenske kljukice in obešalnike za slike. Če pa je zrcalo zelo težko, ga morajo zaradi varnosti obesiti profesionalci.