Ponudniki gostinske opreme svojim kupcem ponujajo vrsto dodatnih storitev

Če ste se že zdavnaj naveličali sedeti v službi, želite postati sam svoj šef in sanjate o svojem gostinskem lokalu, potem zavihajte rokave. Močna volja, potrpežljivost, vztrajnost in nekaj poguma so prve sestavine recepta za vaš novi poslovni podvig. Vsekakor je pred vami precej zahtevnih nalog. Ugotoviti boste morali, kako do dovoljenj, osebja in stalnih strank. Ne nazadnje vas čaka tudi nakup povsem nove ali pa rabljene gostinske opreme.

K sreči se torej gostinska oprema lahko za začetek dobi v rabljeni verziji. To za vas lahko pomeni precej manjšo investicijo. A še preden se lotite tovrstnega nakupa, naredite seznam ponudnikom z opremo za gostince.

Širok nabor storitev ponudnikov gostinske opreme

Na seznam proizvajalcev oziroma ponudnikov opreme za gostince se vam zagotovo splača dati zlasti tiste, ki vam poleg opreme lahko ponudijo še druge storitve. Med najbolj dobrodošlimi so seveda servis gostinske opreme, šolanje za uporabo naprav, projektiranje lokala in opreme in ne nazadnje še svetovanje.

Precej prodajalcev produktov za gostinske lokale ponuja tudi razvejano servisno mrežo. S tem pa svojim strankam oziroma kupcem zagotovijo hitro pa tudi strokovno servisiranje nabavljene opreme. Še kako zaželeno je tudi nudenje strokovnega šolanja uporabe opreme. Z učinkovitim projektiranjem prostorov pa nam lahko ponudnik omogoči idealno izobrazbo in možnost, da je gostinska oprema kar se da najbolje nameščena.

Pri nakupu gostinske opreme je pomembno tudi, da ima prodajalec dobro razvito servisno mrežo.

Najbolj zaželena oprema v gostinskem lokalu

Na voljo je najrazličnejša gostinska oprema. Ta je lahko rabljena ali pa povsem nova. Pri izbiri smo vsekakor pozorni tudi na samega proizvajalca oziroma blagovno znamko. Ena od možnosti je celo ta, da opremo za svoj gostinski lokal preprosto najamemo. Vsaj za začetek.

Med najbolje prodajanimi izdelki, ki sodijo v kategorijo opreme za gostince, zagotovo sodijo univerzalni kuhinjski stroji, termična oprema, pralni in sušilni stroj za perilo, parnokonvekcijske peči oziroma konvektomati, oprema za transport pijače in živil, oprema za samopostrežno linijo, nevtralni, ogrevani ter hlajeni elementi, kuhinjski inventar, drobna kuhinjska oprema, kuhinjski aparati za meso, testo in zelenjavo, hladilna ter zamrzovalna tehnika, gostinski pomivalni stroji in dodatki, barski aparati, aparati s funkcijo dezinfekcije.

Na voljo sta nova in rabljena gostinska oprema.

Profesionalni dehidrator – za kakovostno sušenje sadja, zelenjave in še česa

Morda imate v svojem gostinstvu manjšo napravo oziroma stroj, s katerim lahko na relativno hiter pa tudi učinkovit način posušite sadje, zelenjavo in še kaj. Po drugi strani pa obstaja tudi profesionalni dehidrator, ki je nekoliko večje velikosti. Tudi v tem primeru gre za napravo, ki zagotavlja kakovostno sušenje sadja, zelenjave, zelišč in še česa. Zelo pogosto ga pri svojem delu uporabljajo tudi gostinci.

Z dehidratorjem lahko sušimo tudi meso

Ob besedi dehidrator nam najprej verjetno pride na misel sušenje sadja in zelenjave. Kljub temu pa lahko s tovrstno napravo odlično sušimo še druge vrste živil, kot so na primer zelišča, meso, ribe. Naprava ima vgrajeno regulacijo temperature in časovnik oziroma timer.

Vgrajeni akumulatorji v dehidratorju poskrbijo za povsem enakomerno porazdelitev nastavljive temperature, ki je navadno med 35 in 75 stopinjami Celzija. Ker so vrata tovrstnega gostinskega pripomočka praviloma prozorna, lahko ves čas uspešno nadziramo proces dehidracije.

Preprosto vzdrževanje in čiščenje dehidratorja

Navadno je dehidrator oziroma njegovo ohišje izdelano iz nerjavečega jekla. Naprava je torej namenjena za sušenje sadja, zelenjave, zelišč, mesa, rib in še česa drugega. Ima digitalno nadzorno ploščo, časovnik, ki je nastavljiv do 24 ur, in sicer po korakih 30 minut.

Med delovanjem tihi ventilatorji v napravi krožijo topel zrak za enakomerno sušenje živil, in to brez potrebe po vrtenju pladnjev. V napravo je praviloma vgrajenih okoli 10 pladnjev, ki so nerjaveči. Porazdeljeni so enakomerno in za čiščenje ter vzdrževanje so sila preprosti. Enako to velja za celotno napravo. Pri nakupu takšne gostinske naprave pa se vam splača preveriti še moč, priključno napetost in ne nazadnje dimenzije.

Dehidrator je naprava, ki je namenjena sušenju sadja, zelenjave, zelišč in mesa.

Na voljo tudi vrhunski dehidrator s še več pladnji

Povprečno velik dehidrator vključuje nekje do 10 pladnjev za sušenje. Seveda obstaja tudi takšen manjši, ki na primer vključuje 6 pladnjev. Po drugi strani pa so na voljo tudi vrhunski dehidratorji, ki lahko vključujejo tudi do 29 pladnjev. Slednje uporabljajo večji gostinski lokali.

Na sploh pa se takšni gostinski stroji na trgu ponujajo kot povsem novi ali pa rabljeni. Slednji so precej ugodnejši in če so dobro ohranjeni, se nakup teh zagotovo bolj splača. Ena od možnosti pa je seveda ta, da se naprava za sušenje živil najame za določen čas.