Izboljšajmo izgled stanovanja ali hiše z dnevnimi regali

Neglede na velikost našega doma, je vedno dobro, če ima vsaka stvar svoje mesto. Tako bo naš televizor, zvočniki, računalnik, knjige in trofeje izgledale odlično. Dnevni regali so kot nalašč, da brez komplikacij organiziramo in najbolj izkoristimo dani prostor v dnevni sobi. Dandanes imamo na izbiro mnogo različnih modelov z različnimi postavitvami, ki so narejeni za različne velikosti dnevnih sob. Tako bomo organizirali in izboljšali izgled prostora, tudi če imamo ogromno stvari, ki jih nimamo trenutno kam postaviti.

Izbira različne postavitve regalov

Ko bomo izbirali med najbolj primernim ohišjem za našo dnevno sobo, lahko hitro opazimo, da je na voljo veliko število različnih postavitev dnevnih regalov. Nekateri so mišljeni primarno za multimedijske naprave in konzole, nekateri za knjige, drugi za trofeje ipd. Pomembno je, da si vnaprej predstavljamo, kaj vse bi radi postavili na police, v predalčnike ter koliko naprav bomo imeli. Imeti moramo tudi dovolj prostora, če želimo, da je sedežna garnitura center pozornosti v prostoru.

Dnevni regali nam omogočijo boljši izkoristek dnevnega prostora
Adriana 4 dnevni regal

Skoraj vsi dnevni regali so tako narejeni, da nam omogočijo, da bolj učinkovito izkoristimo prostor v naši dnevni sobi. To se še najbolj opazi takrat, ko je soba dokaj majhna in moramo bolj ekonomično razmišljati. V tem primeru lahko tudi uporabimo kotne dnevne regale, ki zaobjamejo težko dostopne strani v sobi in jih spremenijo v funkcionalne police, omare, predalčnike in druge površine za shrambo ali delo. 

Ideje za bolj učinkovito uporabo prostora v naši dnevni sobi

Dostikrat se zgodi, da ne vemo kaj narediti, ko pri opremi dnevne sobe naletimo na težavne kote in druge čudne oblike. Takrat bomo potrebovali malo kreativnosti, saj se za vsako težavo lahko najde rešitev. Lahko se zgodi, da tudi ko namestimo naš idealni dnevni regal, nam ostane malo prostora v kotu ali kje drugje, ki ne vemo, kaj z njim storiti. V tem primeru lahko tja namestimo računalniško mizo in monitor ter si tako ustvarimo majhno a učinkovito pisarno.

Dnevni regal Amelia
Amelia 3 dnevni regal

Lahko si tudi uredimo predalnike, da bomo dokumente in slike varno pospravili in tako dodatno izboljšali učinkovitost pisarne. Enako pomembno je tudi, da je delovna miza primerne višine, da se za njo počutimo dobro.

Sedežna garnitura je dostikrat v samem središču dnevne sobe. Če pa smo omejeni s prostorom, pa to ni vedno možno. Tako bomo morda morali izbrati kotno sedežno garnituro ali modularno. To nam bo omogočilo, da ustvarimo v vsaki sobi občutek udobja ter urejenosti.

Sedežna garnitura zavzame veliko prostora

Dnevna soba v naši hiši ali stanovanju je zagotovo kraj nenehnega dogajanja. V njej gledamo televizor z družino in prijatelji, beremo knjige, počivamo in počnemo mnogo drugih stvari. Zato je tudi sedežna garnitura tako pomemben kos pohištva, saj je tako rekoč center same sobe.

Enako pomemben je material, saj se želimo počutiti čim bolj udobno in sproščeno, ko smo doma. Za stanovanja obstajajo tudi posebne vrste sedežnih garnitur, ki so pomanjšane, da jih lahko namestimo v manjši prostor.

Vedno pa je pomembno, da preverimo:

Konstrukcijo okvirja

Pred nakupom se prepričajmo, da je okvir naše zofe močan. Tako bomo lahko brez skrbi jo uporabljali tudi več let.

Udoben material

Udoben material je pogoj, da lahko brez težav na zofi počivamo ter, da ne bomo potrebovali jo prekrivati z dekami in blazinami, da bi se počutili udobno.

Kvalitetna blazin

Nekvalitetne blazine lahko hitro izgubijo obliko in pokvarijo izgled celotne sedežne garniture. Kvalitetne blazine pa so napolnjene s spominsko peno ali drugim materialom, da zadržijo svojo obliko, brez da bi jih vedno ponovno morali popravljati

Priporočljivo je, da pred nakupom izmerimo vse dimenzije naše dnevne sobe, saj bomo tako zagotovili, da sedežna garnitura ne bo ovirala odpiranje in zapiranje vrat, prehod ljudi, ter da jo bomo lahko sploh prinesli v stanovanje.

Investicija za prihodnost

Morda veliko lastnikov stanovanj in hiš nikoli ne pomisli, da z dnevnimi regali investirajo v prihodnost nepremičnine. S tem je mišljeno to, da če se bomo kdaj selili, bo vrednost nepremičnine večja, saj bo pohištvo uglajeno in funkcionalno. Tako bomo lahko v prihodnosti iztržili več za naše stanovanje, saj ga bomo zapustili v odličnem stanju.

Dandanes je najbolj ugodno, če se odpravimo na splet po nakupih. Dnevni regali so na voljo v mnogih konfiguracijah v spletnih trgovinah, kot je www.volino.si. Poleg tega pa lahko tudi kupimo drugo pohištvo za našo hišo ali stanovanje, kot so sedežna garniture, postelje, pogradi in še mnogo več.

Oddaja stanovanj v mestu po najugodnejših cenah. Prej ali slej se v življenje mladega človeka prikrade vprašanje, kje si bo ustvaril dom. Preberi več …