Opremimo kopalnico s primernim pohištvom

Vsak dom je svet kraj za njegove prebivalce. Nudi nam zatočišče pred kaosom zunanjega sveta. Obenem pa se v njem počutimo varno in smo obkroženi z družinskimi člani in prijatelji. Velikokrat pa spregledamo pomen, ki jih imajo kopalnice. To je edini prostor v našem domu, kjer se lahko umijemo, pomirimo misli in se pripravimo na naslednji dan. Tako je izbira pohištva za kopalnico izredno pomembna. Veliko lažje bomo uporabljali sam prostor, če bomo imeli na voljo veliko prostora za toaletne potrebščine ter druge dodatke. Seveda pa je pri tem funkcionalnost in uporabnost ogledala, umivalnika, omaric in drugega pohištva tudi zelo pomembna.

Kopalniški bloki nam nudijo več prostora za shranjevanje potrebščin

Težave s prostorom ima veliko ljudi v svojem domu. Za pomankanje prostora je v večini zadolžena slaba postavitev, ki jo ima pohištvo. Enako pravilo pa velja za kopalnice, saj so dostikrat eden izmed najmanjših prostorov v naši hiši ali stanovanju.

Kopalniški bloki
Kopalniški bloki nam nudijo več prostora za shranjevanje potrebščin

Kopalniški bloki pa imajo veliko prednost. Ta pa je nizka poraba prostora. Obenem pa so vsi elementi postavljeni tako, da kar najbolje izkoristijo razpoložljiv prostor. Omarice so postavljene na primerno višino, ki omogoča najvišjo funkcionalnost in uporabnost. S tem pa nam omogoča, da bomo vedno imeli dovolj prostora za primerno shrambo zobnih krtač, mil, britvic, toaletnega papirja in drugih higienskih potrebščin.

Za res majhne kopalnice pa tudi obstajajo tako rekoč slim ali tanke izvedbe blokov. Te so namenjeni za minimalno porabo prostora in nudenje največje površine za shranjevanje, umivanje ipd. 

Kopalniško pohištvo modernega izgleda

Nameščanje novega pohištva za kopalnico lahko močno spremeni njen izgled in značaj. Z bloki za kopalnico je tako možno posodobiti izgled same sobe, kar ji poveča vrednost in tudi izboljša njeno funkcionalnost. Vsak element je že vnaprej izbran za največjo uporabnost. Seveda pa to tudi pomeni, da se vsi elementi barvno in oblikovno dopolnjujejo.

Velika prednost izbira kopalniških blokov je tudi ta, da bodo dodali občutek večjega prostora sobe. To je še posebej pomembno za manjše kopalniške prostore, kjer smo omejeni z dimenzijami pohištva.

Elementi kopalniških blokov
Elementi kopalniških blokov so postavljeni tako, da kar najbolje izkoristijo razpoložljiv prostor.

Pohištvo za manjše kopalnice mora biti skrbno izbrano

Pri opremi manjših kopalnic je izbira omaric, ogledala, umivalnika in drugih elementov zelo pomembna. Veliko lažje pa je, če izberemo že vnaprej izdelano kopalniško pohištvo

Bloki za kopalnico so narejeni tako, da kar najbolje izkoristijo dani prostor. Za večji občutek prostora pa je priporočeno, če izberemo omarice iz lahkega lesa ali pa take, ki so pobarvane belo. S tem se ustvari občutek pretočnosti v manjših in večjih prostorih. Ta občutek pa je vedno dobrodošel, saj ima učinek navideznega povečanje kopalnice.

Možnost izbire barve elementov

Veliko različnih ponudnikov kopalniških blokov nam bodo ponudili možnost izbire barve elementov. Tako bomo lahko prikrojili našim željam izgled omaric, umivalnika, straniščne školjke, držala za brisače ipd. Vsak element je možno izbrati po željah, kar nam dodatno olajša opremo naše kopalnice

Izbira pa je pomemben del pri ustvarjanju želenega izgleda kopalnice. Večina elementov je samostojnih. To pa nam poda možnost nadgradnje ali zamenjave različnih elementov, ko si to želimo. Možnost zamenjave elementov pa nam omogoča posodobitve izgleda tudi na dolgi rok. S posodabljanjem omaric in drugega pohištva, pa bomo lahko ohranili kopalnico vedno svežega izgleda.

Oprema manjših kopalnic
Pri opremi manjših kopalnic je izbira omaric, ogledala, umivalnika in drugih elementov zelo pomembna. V

Odlična rešitev za kotne kopalnice

Kotne kopalnice so velikokrat težava za opremiti s primernim pohištvom. Če ima soba strop pod kotom, nam to lahko predstavlja težavo namestitve elementov. Tako moramo biti pozorni na vsak centimeter, saj se hitro lahko uštejemo pri nakupu kopalniškega pohištva. Če pa opremimo sobo s kopalniškim blokom, pa je veliko večja možnost, da bomo lahko brez večjih težav namestili ogledalo, umivalnik, straniščno školjko ipd. na svoje ustrezno mesto. 

Prednost je tudi ta, da lahko z njimi skrijemo cevi za vodo in odplako. Strateška postavitev elementov bo skrila tudi poškodbe in drugo napeljavo, ki je motečega izgleda. Tako na preprost in učinkovit način močno izboljšamo izgled kopalnice, brez potrebe po dodatnih prenovah. Če pa želimo, pa lahko kadarkoli odstranimo elemente in prenovimo kopalnico.

Možnost dodatne postavitve elementov

Ko si že izberemo svojo idealno postavitev elementov, lahko te sčasoma nadgradimo. Če je naša stena dovolj močna, lahko nanjo postavimo dodatne omarice, držala za brisače ipd. Tako lahko sčasoma popolnoma prilagodimo svojo kopalnico našim potrebam. Možno pa je tudi, da dodamo omarico za shranjevanje pod umivalnik in drugam. Enako pa lahko storimo za druge elemente, kar nam ponudi še dodatne možnosti nadgradnje.