Pomembno pohištvo pri opremi kopalnice

Oprema vsake sobe v naši hiši ji da poseben občutek. Ustvari pa tudi edinstveno atmosfero, ki doda našemu domu toplino in prijeten občutek. Neglede na to, če šele gradimo ali prenavljamo kopalnico je kopalniško pohištvo pomembno iz dveh glavnih razlogov. Prvi je funkcionalni, saj želimo imeti vse elemente, ki jih potrebujemo za higieno, pranje in druga opravila. Drugi pa je eleganten in sproščujoč izgled samega prostora. Veliko prednost bomo imeli, če se bomo zavedali najbolj pomembnih kosov pohištva v kopalnici. Tako bomo imeli možnost, da okoli njih oblikujemo ali obnovimo celoten prostor po našem okusu.

Omarica za umivalnik

Skoraj vsaka kopalnica bo veliko bolje izgledala in imela večjo funkcionalno vrednost, če jo opremimo z omarico za umivalnik. Poznamo različne oblike omarice, kamor lahko vgradimo, položimo ali drugače postavimo umivalnik. V sami omarici pa lahko shranjujemo brisače, toaletni papir, čistila in druge ključne potrebščine za vzdrževanje čistoče in higiene. Glavne vrste omenjenih omaric za umivalnike so:

  • Samostoječe 
  • Stenske
  • Talne
Pomembno je, da je kopalniško pohištvo funkcionalno in elegantno.

Vsaka izmed njih ima svoje prednosti in slabosti. Samostoječe so idealno kopalniško pohištvo za srednje in večje kopalnice. Če pa opremljamo manjši prostor, pa so stenske ali talne morda boljša izbira, saj zavzamejo manj prostora.

Umivalniki so del vsake kopalnice

Kopalnica je morda najbolj težavna soba za opremiti ali prenoviti, saj moramo misliti na ogromno stvari hkrati. Projekt prenove lahko začnemo pri umivalniku, saj je to pogosto najbolj uporaben kos pohištva. Pri iskanju se lahko hitro izgubimo v vsej ponudbi. Izbirati bomo morali med dobesedno tisočimi oblikami, velikostmi, stili in drugimi lastnostmi. Priporočljivo je, da si naredimo seznam naših zahtev, ki določajo sledeče lastnosti našega bodočega umivalnika, kot so:

  • Materiali izdelave
  • Stil oziroma oblika
  • Velikost

Izbira stila umivalnika je zelo pomembna, saj bomo tako lahko izločili iz ponudbe različne vrste, ki nam ne ugajajo. Je pa priporočljivo, da smo vedno odprtega uma, saj bo naša končna izbira morda drugačna od te, ki smo jo pričakovali.

V kopalnici je potrebno veliko omaric za shranjevanje različnih potrebščin.

Ogledala povečajo občutek kopalnice

Pogosto se zgodi, da pri prenovi kopalnice mnogo ljudi ne posveča ogledalu posebne pozornosti. V resnici pa je to del kopalniškega pohištva, ki ima več nalog. Glavna je ta, da nam služi pri urejanju našega izgleda, pri čiščenju zob, umivanju obraza ipd.

Ogledalo se tudi uporabi, da kopalnici doda dovršenost in prestiž, ki močno izboljša njeno pretočnost. Če ga postavimo ob okno, lahko v sam prostor tudi doprinese dokaj veliko sončne svetlobe. To je lahko zelo praktično, saj ne bomo potrebovali čez dan prižigati luči. Ogledalo tudi poveča občutek velikosti kopalnice, kar je lahko koristno, če opremljamo prostor manjših dimenzij.

Omarice za kopalnice

Oprema kopalnice nas postavi pred izziv, da zagotovimo primerno število omaric, polic in drugih elementov za shranjevanje različnih potrebščin. Pogosto se lahko uštejemo pri nakupu kopalniškega pohištva za shranjevanje brisač, toaletnega papirja, zobnih krtačk ipd. Če imamo večjo kopalnico, lahko postavimo kopalniške omarice različnih velikosti po samem prostoru. Mogoče jih je namestiti na steno. V večini primerov pa je najlažje, če jih postavimo v kot ali drugo mesto. Samostoječe omarice so načeloma večje in v njih lahko pospravimo večjo količino higienskih in drugih potrebščin.

Kopalniške police so primerne za shranjevanje pogosto uporabljenih predmetov, kot so brisače, toaletni papir ipd. Obenem pa tudi dodajo določeno mero elegance in dovršenosti kopalnici.

Kopalniški bloki so izredno popularni

Dandanes lahko kupimo tudi kopalniške bloke, ki nam prihranijo veliko skrbi in dela. Vsebujejo najbolj kritične in funkcionalne elemente, kot so umivalnik, omarica za umivalnik, ogledalo, stenske omarice ipd. V nekaterih primerih lahko izberemo tudi izvedbe z led osvetlitvijo. Osvetlitev kopalniškega pohištva z LED lučkami je izredno priročno, če želimo ustvariti sproščujoč občutek oziroma atmosfero v kopalnici.

Kopalniški bloki vsebujejo tudi umivalnik in omarico pod umivalnikom.

Velika prednost kopalniških blokov je ta, da že vsebujejo ujemajoče se elemente. Tako ne bo potrebe, da bi morali ročno izbirati dodatno kopalniško pohištvo. Lahko jih postavimo v večje, srednje in tudi manjše prostore. Za manjše kopalnice obstajajo tudi posebne slim izvedbe blokov, ki so narejeni tako, da najbolj učinkovito izkoristijo razpoložljivi prostor.

Poskrbimo za dobro osvetlitev kopalnice

Dobra osvetlitev kopalnice je pomembna iz praktičnih razlogov. Dobra vidljivost umivalnika, straniščne školjke, banje, kabine za tuširanje ipd. je zelo pomembna, zaradi varnosti. Dandanes so zelo popularne LED luči za osvetlitev določenih elementov ali pa celotne kopalnice. Vedno je priporočljivo, če kupimo luči, ki jih lahko zatemnimo. S tem ustvarimo idealno atmosfero za sproščenje med kopanjem. Tako bomo lahko tudi ojačali svetlobo, ko jo bomo potrebovali med britjem, umivanjem zob in drugimi aktivnostmi. Vedno je najbolj pomembno, da se mi počutimo dobro, ter da nam kopalniško pohištvo nudi vso priročnost in udobje modernega doma.