Opremljanje stanovanja malo drugače

Ali iščete nove in sveže ideje za opremljanje svojega stanovanja? Z izbiro mediteranskega stila boste stanovanje osvežili z živahno barvno paleto, obenem pa v okolju ustvarili pozitivne vibracije. Značilni za ta stil sta lahkotnost in enostavnost, pri urejanju pa pomislite na morje, sonce, agrume in sredozemske rastline. Materiali naj bodo naravni, vsepovsod pa naj bo zaznati prisotnost narave in sproščenosti.

Videza mediteranskega stila ni težko doseči, v pomoč pa vam ponujamo nekaj idej, s katerimi boste svoje stanovanje lahko popolnoma spremenili.

Uporabite kakovostno barvo in drzne barvne tone

Pleskanje sten je eden izmed najbolj enostavnih in najcenejših, hkrati pa najbolj dramatičnih načinov, s katerim popolnoma spremenimo videz sobe. Za inspiracijo na internetu poiščite fotografije italijanskih vil, turških bazarjev in drugih mediteranskih destinacij. Morda vam bo v navdih turkizna barva morja, ki obdaja grške otoke, ali pa vas bo pritegnila rumena barva sonca, ki greje mediteranske države. Katerokoli barvo boste že izbrali, naj bo drzna in nasičena. Poskrbite tudi za to, da boste izbrali kakovostne barve, ki bodo enakomerno obarvale stene.

Privoščite si različne vrste tekstilij

Tekstura tekstilij je še kako pomembna, zato poskrbite, da boste za posteljne prevleke, prevleke za okrasne blazine, preproge in druge elemente izbrali tekstilije različnih tekstur. Če nimate denarja za novo pohištvo, staro pa se nikakor ne sklada z mediteranskim videzom, ki ga želite doseči, pohištvo prekrijte z ustreznimi prevlekami. Na ta način lahko staro babičino zofo spremenite v čudovit kos pohištva, ki mu dodate še nekaj blazin v barvi draguljev. Omislite si tudi dolge zavese, ki bodo sobo naredile še bolj razkošno. Ne pozabite tudi na barvite preproge, morda najdete pravo ravno na bolšjem sejmu.

Dodatki, dodatki

Bistvo je v malenkostih in detajlih. Bistvo mediteranskega stila pa so rustikalni predmeti, odličen primer so keramične posode s svečami. Stene okrasite s čudovitimi akvareli morskih motivov, v sobah pa nikakor ne sme manjkati tudi sivka. Mediteranski stil ureditve stanovanja je zelo priljubljen, zato vam ne bo težko najti pravih dodatkov za vaš na novo urejen dom. Veliko trgovin z opremo za stanovanja prodaja uvožene artikle, kot sta npr. maroška svetilka ali rustikalen mozaik, ki bosta v sobo vnesla še element umetnosti. Poiščite predmete, ki so barviti in bodo poživili tisti del sobe, kjer bodo dobili svoje mesto.

Še več idej za opremljanje doma najdete na naslednji povezavi: Slovenska Pomlad. Vabljeni k branju!