Katere so glavne naloge namakalnega sistema za vrt

Oskrbovanje našega vrta z vodo je veliko lažje, če uporabljamo namakalni sistem. Tako lahko podjetja, kot tudi zasebni uporabniki prihranijo veliko časa in stroškov z uporabo namakalne tehnologije. Vsi začetniki in izkušeni uporabniki bodo lahko naredili popoln načrt za zalivanje svojega vrta. Tak način oskrbe vrta je vedno bolj popularen, saj nam prihrani veliko truda in časa, ki bi ga morali porabiti za natančno ročno zalivanje. V tem kratkem vodiču si poglejmo različne vrste namakalnih sistemov ter kako jih pravilno uporabljamo.

Kaj je avtomatski namakalni sistem?

Je mreža različnih cevi in pršilnikov, ki so razpeljani po našem vrtu. Omogoča nam, da se zalivanje začne brez, da bi mi morali karkoli narediti. Modernejši sistemi dovoljujejo, da si nastavimo zalivanje s pomočjo aplikacije, ki jo namestimo na pametne naprave.

Namakalni sistem

Poznamo različne načine avtomatskega zalivanja, ki so narejeni za vrte različne velikosti, ki so:

  • Pop-up razpršilci
  • Kapljično namakanje
  • Mikro-jet razpršilci
  • Namakalne cevi
  • Mini pršilci

Kaj do prelepega vrta?

Naš vrt potrebuje redno oskrbo z vodo. Še bolj pomembna je primerna količina zalivanja in enakomerna razpršitev vode. Ročno zalivanje je dokaj zamudno v tem primeru ni zagotovila, da bomo pravilno poskrbeli za vse rastline.

Namakalni sistem nam omogoča:

  • Redno in kvalitetno zalivanje vrta ali travnika
  • Odličen izgled naših rastlin
  • Ne potrebujemo skrbeti za naš vrt, ko smo zdoma
  • Doda vrednost naši nepremičnini

Najbolj učinkovit način zalivanja

Tukaj bi radi izpostavili kapljično namakanje, kot sistem zalivanja našega vrta. Je najbolj učinkovit način, da naš vrt dobi primerno količino vode. Voda je transportirana po mreži cevi, kjer imamo ključno nameščene zalivalke. To nam omogoča, da vrt zalivamo počasi in obenem prihranimo pri količini porabljene vode. So idealen način zalivanja bolj občutljivih rastlin in jih lahko uporabljamo v zelenih hišah, rožah v košarah in zabojnikih.

Preberite si še naslednji članek: Poskrbimo za naše življenjsko okolje zunaj hiše

Ker se ogromno prebivalcev po končanju bivalnih prostorov, sprašuje kako urediti okolico hiše, se dan danes veliko ljudi odloči za profesionalno urejanje vrta in okolice hiše

Vrtni razpršilci postajajo vedno bolj popularni pri vseh domačih lastnikih. Temu je večinoma zato, ker so cevi in šobe skriti pod zemlji in se aktivirajo, ko želimo. So idealna izbira za različne tipe travnikov in vrtov.

Mikro-jet pršilci so novost na trgu. Namestitev je hitra in zalivanje zelo učinkovito. Delujejo tako, da razpršijo vodo skozi zrak in oponašajo dežne kaplje. Ker jih v večini primerov lahko kupimo že sestavljene in po želji dokupujemo dodatne sestavne dele.