Kamnina perlit za uspešno rast rastlin

Ste že slišali za perlit? Gre za vulkansko kamnino, ki se uporablja kot gnojilo oziroma sredstvo za izboljšanje substratov. Kupite jo lahko pod blagovno znamko Plagron, ki je znana po odličnih sredstvih za izboljšano rast rastlin. Perlit je postal v vrtnarstvu zelo priljubljen saj ima odlične lastnosti, zaradi katerih lahko z njim izboljšamo substrat. Če vas zanima več o tej zanimivi vulkanski kamnini in o tem, kakšne dodatke in gnojila še proizvaja Plagron, pa si preberite spodnji članek!

Gnojila Plagron

Plagron je blagovna znamka, ki ponuja različna gnojila oziroma različna druga sredstva za lažje vrtnarjenje. Z gnojili Plagron lahko izboljšate substrat, v katerega posadite rastline ter tako poskrbite za njihovo bolj uspešno rast. To je še posebej pomembno v primeru, ko gre za notranje oziroma indoor vrtnarjenje, pri katerem moramo rastlinam zagotoviti prav vse potrebne hranilne snovi. Prav takšni vrsti vrtnarjenja so namenjena gnojila Plagron.

Med sredstvi podjetja Plagron, ki se uporabljajo v ta namen, so tako različne kroglice iz žgane gline kot že omenjena vulkanska kamnina perlit ter različna druga gnojila. Prav vsako od gnojil podjetja Plagron ima specifične lastnosti, ki omogočajo, da z dodajanjem substratu poskrbimo za njegovo optimalno sestavo. Katere dodatke ali gnojila bomo uporabili, je odvisno predvsem od tega, kakšne rastline gojimo.

Pomembno je, da si preberemo čim več o njih in si pridobimo vse potrebne informacije o tem, na kakšni prsti oziroma substratu najbolje uspevajo ter katere hranilne snovi potrebujejo za svojo rast. Na podlagi tega lahko izberemo primerna hranila in gnojila zanje oziroma jih poiščemo v ponudbi podjetja Plagron. Njihove izdelke lahko kupimo tudi v Sloveniji.

 

Perlit je popolnoma naraven!

Ena od možnosti za gojenje rastlin je tudi vulkanska kamnina perlit. Gre za naravno hranilo, ki se lahko uporablja ne glede na to, v kateri rastni fazi je rastlina. Z dodajanjem perlita lahko poskrbimo za večjo zračnost substrata. Tako ta postane bolj rahel, kar je veliko bolj ugodno za rast rastlin. Prav tako pa lahko vulkansko kamnino perlit kombiniramo z ostalimi izdelki, ki jih proizvaja Plagron, oziroma z različnimi drugimi organskimi dodatki za substrat. Tako bomo kar se da najbolje poskrbeli za svoje rastline!