Kako izbrati kavno mizico?

on

Dnevna soba je prostor v hiši, kjer najraje preživljamo prosti čas. Zato mora biti funkcionalen, k čemur pripomore pravilno izbrano pohištvo. To med drugim zagotavlja pravilno izbrana kavna mizica, čeprav izbor le te ni tako enostaven, kot bi si nekateri mislili. Na kaj morate biti torej pri nakupu pozorni?

Kavno mizico je potrebno izbrati na pravi način, zlasti za majhne prostore, kjer je pomemben vsak centimeter.

Klubske mize, torej začnite z merjenjem

Ne smete pozabiti, da morate tak kos pohištva prilagoditi velikosti kavča, pa tudi načinu namestitve naslonjačev (če jih imate). Izkazalo se je, da mora biti med kavčem in takšno mizo približno 45 cm razdalje. Zato je treba kavno mizico izbrati na pravi način, zlasti za majhne prostore, kjer je pomemben vsak centimeter. Dodaten vidik je optimalna velikost takšnega kosa pohištva, tako da bo v primeru obiskov nanj mogoče postaviti prigrizke in jedilni pribor.

Varnost za otroke

Kavne mizice spadajo med nizko pohištvo, zato morajo biti tisti, ki imajo majhne otroke pri nakupu pozorni na dodaten vidik. Nevarnost bo nastala predvsem, če ima tak kos pohištva ostre robove, pa tudi druge okrasne, štrleče elemente. Potem je najbolje, da se takemu modelu preprosto odrečete ali pa ga ustrezno zavarujete.

Izbira pohištva za dnevno sobo, vključno z kavno mizico, ni lahka. Vendar pa je z nekaj preprostimi koraki odločitev veliko lažja.